ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.ΙΕΚ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Μετά από πρόσκληση του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου, υπήρξε Δημόσια προβολή του προβλήματος των εκπαιδευτών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

ΣΧΟΛΙΟ: κ.Χίο, ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Όμως ο τηλεοπτικός χρόνος που μας εδόθη, ήταν ελάχιστος (μόλις 2΄) με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η δυνατότητα ανάπτυξης του θέματος των απλήρωτων εκπαιδευτών στην πλήρη διάσταση του. Ευελπιστούμε ότι θα επανέλθετε το συντομότερο δυνατό, εάν και εφόσον η Πολιτεία δεν δώσει άμεσα λύση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΩΝ Δ.ΙΕΚ

Μετά από την σχετική πρωτοβουλία του Ε.Δ.ΙΕΚ και την επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας μας προς τους τομεάρχες παιδείας των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Βουλευτής και τομεάρχης παιδείας της Ν. Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος έχοντας διατελέσει και ο ίδιος Υπουργός Παιδείας, κατέθεσε στις 4/2/11 επερώτηση προς την σημερινή Υπουργό Παιδείας προκειμένου επιτέλους να λάβουμε μια επίσημη απάντηση για το πότε θα εξοφληθούν οι επί εδώ και 32 μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτές.

Επειδή όμως η κίνηση του Ε.Δ.ΙΕΚ είναι πολιτικά αχρωμάτιστη και ως μόνο σκοπό και στόχο έχει να εξυπηρετεί, προστατεύει και διεκδικεί τα όποια νόμιμα δικαιώματα των εκπαιδευτών να μας επιτραπεί ο εξής σχολιασμός:

« Αξιότιμε κ. Βουλευτά μέρος από το οφειλόμενο προς εμάς ποσό παραπέμπει και στην εποχή της δικής σας υπουργίας επιμερίζοντας τις ευθύνες με το μερίδιο που σας αναλογεί. Φυσικά το τίμημα της ολιγωρίας σας, το εισπράξατε μέσα από την Δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο παρελθόν.
Αυτό όμως επ’ ουδενί δεν μηδενίζει την σημερινή σας ευαισθησία, πράξη, αντιπολιτευτικό λόγο, μέσα από τα οποία βρίσκουν στήριξη τα δίκαια αιτήματα μας. Εξ άλλου υποχρεούστε σήμερα, έστω και καθυστερημένα, να διορθώσετε τα ανθρώπινα κατ’ τ’ άλλα, δικά σας λάθη.»

Ευελπιστούμε την ανάλογη ευαισθησία να επιδείξουν και οι  Κυβερνόντες σήμερα τον Τόπο και να δώσουν άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα που μας έχουν δημιουργήσει.
Καταλήγοντας επισημαίνουμε και θέλουμε με σαφήνεια να γνωρίζουν οι εκάστοτε Κυβερνόντες ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος, ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια τους για ανάπτυξη, πρόοδο και αναβάθμιση του θεσμού της Κατάρτισης, θα είμαστε όμως απέναντι τους σε κάθε τι, το οποίο υποβαθμίζει αυτό το οποίο με συνέπεια υπηρετούμε εδώ και χρόνια αλλά και σε κάθε τι που θίγει τα έννομα συμφέροντα μας και τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.

Ε.Δ.ΙΕΚ

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΕΡΕΤΩΣΗ:


Ερώτηση Αριθ.10489/04-02-2011

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί των Ι.Ε.Κ

        ‘Όπως σας είναι γνωστό, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα δημόσια ΙΕΚ είναι απλήρωτοι  εδώ και 32 μήνες. Σε σχετική τηλεοπτική δήλωση-δέσμευση σας ως  Υπουργού Παιδείας, τον Σεπτέμβριο 2010 δεσμευθήκατε για την αποπληρωμή των εκπαιδευτικών των ΙΕΚ εντός του Οκτωβρίου του 2010. Η ως άνω υπόσχεση εξακολουθεί και παραμένει έως και σήμερα αίολος και ανεκπλήρωτη. Με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή ο ΟΕΕΚ έκλεισε το κύκλο λειτουργίας του και οι όποιες αρμοδιότητες μετατέθηκαν στην Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και αυτό προσωρινά αφού έχετε ανακοινώσει την συγχώνευση του, καθιστά εύλογη την ανησυχία των χιλιάδων εκπαιδευτικών για την καταβολή των δεδουλευμένων καθώς επίσης και για το μέλλον τους ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ.

Είναι αδιανόητο, κάτω από τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα και τις οποίες εσείς και η κυβέρνηση σας με την υπογραφή του μνημονίου έχετε επιφυλάξει για το μέλλον των εργαζομένων και της χώρας να εμπαίζετε τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ και να τους αφήνετε απλήρωτους αυτή την περίοδο. Φανταστείτε την οικονομική δίνη στην οποία έχουν περιέλθει οι ως άνω εργαζόμενοι-εκπαιδευτές, συνυπολογιζόμενης της οικονομικής ύφεσης και ανεργίας η οποία συμβάλει σε τέτοιο βαθμό ώστε η πλειονότητα της συγκεκριμένης ομάδας των συμπολιτών μας να έχει πλέον ως μοναδική και αποκλειστική απασχόληση την ολιγόωρη μηνιαία ενασχόληση τους στα ΙΕΚ και ως πόρους διαβίωσης τα ελάχιστα οφέλη από την συνεχώς και ποικιλοτρόπως μειούμενη ωριαία αντιμισθία τους.             

Η ιδιότυπη αυτή ομηρία των 10.000 περίπου εκπαιδευτών οι οποίοι ουδέποτε έχουν προβεί σε ακραίες κινητοποιήσεις, απεργίες, διαμαρτυρίες σκοπιμότητας, προσφέρουν εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες τους – σε ένα λανθάνων  ούτως ή άλλος σύστημα κατάρτισης-με επαγγελματική ευσυνειδησία και εκπαιδευτική υπευθυνότητα η οποία όμως δυστυχώς δεν εκτιμάται από την κυβέρνησής σας που θέλει να απαξιώσει την δημόσια εκπαίδευση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός :

1.    Γιατί δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα δημόσια ΙΕΚ  παρόλο που δεσμευθήκατε για την αποπληρωμή τους;
2.    Πότε σκοπεύετε να πληρώσετε τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς¨;
3.    Ποια είναι η θέση σας και τα σχέδια σας για τα δημόσια ΙΕΚ;
4.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ;


Αθήνα 04/02/11 
Ο Ερωτών Βουλευτής
'Αρης Σπηλιωτόπουλος