ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΙΑ...




Προς: - Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.
Κοιν.: - Υπουργό ΥΠ.Π.Ε.Θ.
         - Πρόεδρο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
         - Δ/ση Γ.Γ.Δ.Β.Μ.


Το Ε.Δ.ΙΕΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό του σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, που ουδόλως διαφέρει αυτής που κατ' εξακολούθηση  ως πάγια τακτική διακρίνει το ΥΠ.Π.Ε.Θ. απαξιώνοντας την  αξιοπρέπεια του πυρήνα λειτουργίας του θεσμού, αυτή των εκπαιδευτών.

Η πολιτική δειλία χαρακτήρισε την ατολμία του Γενικού Γραμματέα να απαντήσει ευθαρσώς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάϊ το Σάββατο 06/08/2016, για το αν οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ είναι απλήρωτοι.

Αντ' αυτού χάριν εντυπώσεων και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης παρέπεμψε στο.... " το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση..."  αποκρύπτοντας τεχνηέντως ότι:

- η ανακοίνωση αφορά την πληρωμή του υπόλοιπου από το εξάμηνο 2015Β! (παιδεία σε δόσεις...)

- ο Γ.Γ. δεν είχε την ευθιξία και την πολιτική τόλμη να παραδεχτεί ότι για το εξάμηνο 2016Α! (Μάρτιος - Ιούνιος) οι εκπαιδευτές είναι ακόμα απλήρωτοι και σε πλήρη αναντιστοιχία των όρων της υπογραφείσας σύμβασης.

- επικαλέσθει ότι το σημερινό πρόβλημα οφείλεται στην κατάργηση από το 2013 των διδάκτρων των ΔΙΕΚ γεγονός το οποίο επέφερε αναστάτωση και ανατροπές στον απαιτούμενο προϋπολογισμό για την λειτουργία των ΔΙΕΚ.



κ. Γενικέ σας καλούμε να εγκαταλείψετε πρακτικές μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και με παρρησία λόγου να μας απαντήσετε στα εξής:

1.  Αφού έχετε εντοπίσει την αιτία και την πηγή του προβλήματος γιατί τόσο καιρό δεν δώσατε λύση επαναφέροντας τα δίδακτρα στα ΔΙΕΚ;

2. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση - δέσμευση σας ότι έως τον Οκτώβριο και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του νέου εξαμήνου θα έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα, να μας κοινοποιήσετε άμεσα την ημερομηνία εξόφλησης των δεδουλευμένων για το εξάμηνο 2016Α!    

3. Έχει εξευρεθεί το απαιτούμενο λειτουργικό κόστος των ΔΙΕΚ για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 10/2016 - 06/2017 ώστε να ξεκινήσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους;

κ. Γενικέ σας καλούμε να εγκαταλείψετε πρακτικές και άστοχες επιλογές με τις οποίες διατηρείτε την εικόνα της απόλυτης διάλυσης στα ΔΙΕΚ, ενδεικτικά και χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

- Τα επιεικώς απαράδεκτα κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής των εκπαιδευτών.

- Την απόφαση που αγγίζει τα όρια της αστειότητας με την ένταξη στην Επαγγελματική Κατάρτιση Ενηλίκων, εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια. Σε λίγο αναμένομε να καλωσορίσουμε νηπιαγωγούς και βρεφοκόμους.

- Την αλλοίωση της δομής της Επαγγελματικής Κατάρτισης με αποφάσεις μικροπολιτικής σκοπιμότητας όπως αυτή της διαθεσιμότητας από την δευτεροβάθμια, την στιγμή που τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες...

κ. Γενικέ σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων εγκαταλείποντας την ευκολία των λόγων και την ανικανότητα έργων, χάριν μιας δημαγωγικής μικροπολιτικής αντίληψης και να επιδείξετε τον απαιτούμενο στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ.

Η ανοχή και υπομονή μας σταματά μπροστά στον εμπαιγμό εκ μέρους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  Η αξιοπρέπεια μας, επιβάλλει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας εάν συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πολιτική στον θεσμό της Επαγγελματικής Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης.


ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χαριλάου

ο Γενικός Γραμματέας
Νεκτάριος Μπεχράκης