ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΔ


Μετά από επικοινωνία και διαμαρτυρία μας με το αρμόδιο τμήμα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, επιβεβαιώθηκε ότι αυτή την εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων ΙΚΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον ΟΑΕΔ.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε επίλυση διαδικαστικών σφαλμάτων ή ελλιπών στοιχείων από ορισμένα Δ.ΙΕΚ

Επίσης αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να πιστωθεί και το ποσό με το οποίο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προβεί στην εξόφληση του εξαμήνου 2015 Β!

Το ΕΔΙΕΚ παρακολουθεί και πιέζει καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση για την επίσπευση των διαδικασιών.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.ΙΕΚ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΝΕΔΙΒΙΜ (06/07/2016)


"...ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ..."



Για άλλη μια φορά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, συνεπές με την προσφιλή του τακτική, δημοσίευσε Δελτίο Τύπου (06/Ιουλίου 2016), με τον αποπροσανατολιστικό τίτλο "αποπληρωμή δεδουλευμένων και οικονομικών εκκρεμοτήτων ΔΙΕΚ/ΔΣΕΚ"

Και αυτό το συγκεκριμένο δελτίο τύπου δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές προθέσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σκοπό έχει μόνο και μόνο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης προκειμένου να υποβαθμίσει την δημόσια διάσταση του θέματος της έως και  σήμερα μη καταβολής των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών.

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει ... "ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η καταβολή των αντιστοίχων κονδυλίων προς τους προμηθευτές και εκπαιδευτές που καλύπτουν τις ανάγκες Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης / Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης  ήτοι θα καλυφθούν η πληρωμή φόρου Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αμοιβών Τρίτων για τους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. / Δ.Σ.ΕΚ., οι πληρωμές προμηθευτών μέχρι το Σεπτέμβριο οικονομικού έτους 2015 και οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών Ι.Κ.Α για τους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. / Δ.Σ.ΕΚ.  "



Για άλλη μια φορά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεπές με την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί στον τίτλο του την παραπλανητική φράση "αποπληρωμή δεδουλευμένων......" μια και ως εκ του περιεχομένου του δελτίου γίνεται σαφώς αντιληπτό ότι αναφορά γίνεται μόνο στις συμβατικές υποχρεώσεις του Ιδρύματος προς τρίτους, ήτοι: φόρους, προμηθευτές, ασφαλιστικές εισφορές και όχι στο παρεχόμενο δεδουλευμένο εκπαιδευτικό έργο.



Με δεδομένο το επιβαρυντικό γεγονός ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ "πνιγμένο" στα χρέη των 25.000.000 €,  σε συνδυασμό με τις πρόσφατες παραιτήσεις της Προέδρου Αγγελικής Δημητρακοπούλου, του Αντιπροέδρου Δημήτρη Κέκου, και του μέλους του Δ.Σ. Μάκη Σπαθή, αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και της σκοπιμότητας του συγκεκριμένου και αναξιόπιστου Δελτίου Τύπου για το οποίο διερωτώμεθα ποιανού υπογραφή φέρει; μετά και από την παραίτηση της Προέδρου του.



1. Ζητούμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (;) να διευκρινίσει και να απαντήσει με σαφήνεια σε ποιό σημείο κάνει αναφορά για την καταβολή του δεδουλευμένου εκπαιδευτικού έργου και σε ποιά χρονική περίοδο αναφέρεται.



2. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την σύμβαση εργασίας δεδουλευμένα θεωρούνται οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες έως και 30/06/2016



3. Ζητούμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (;) να προσδιορίσει χρονικά την άμεση αποπληρωμή των εκπαιδευτών, γιατί το ..."βρίσκεται σε εξέλιξη..."  είναι μια τοποθέτηση τελείως ασαφής και αόριστη.



4. Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΔΙΕΚ ζητά την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων έως και 30/06/2016, επιφυλασσόμενο για τις όποιες νόμιμες περαιτέρω ενέργειες του.



5. Ζητούμε από τον Υπουργό κ. Νίκο Φίλη να δώσει λύση στο πρόβλημα των 8.000 εκπαιδευτών ΣΗΜΕΡΑ !!!, το αύριο θα είναι αργά...